Thursday, May 25, 2006

Boeken van Beskow

Voor diegenen die graag verliefd worden op prentenboeken en meer willen weten over het boek waarop de titel van mijn weblog gebasseerd is:

In het Nederlands is het boek "Hansje in 't bessenland" van Elsa Beskow uitgegeven door Uitgeverij Christofoor, ISBN nummer: 9062381766
Tevens is een exemplaar aanwezig in de bibliotheek "Huize Miedema"*.
Een ander prentenboek van Beskows hand heet "De kabouterkinderen". Een boek met minstens zo mooie illustraties. Ook hiervan is een exemplaar aanwezig in bibliotheek "Huize Miedema"*

Voor hen die de Zweedse taal machtig zijn, is er natuurlijk ook een Zweedse versie: "Puttes äventyr i blåbärsskogen". De Zweedse uitgever Bonnier Carlsen heeft een website met meer informatie over de schrijfster en haar werken... in het Zweeds uiteraard: http://www.bonniercarlsen.se/beskow/meny1.htm. Alleen al de plaatjes zijn de moeite waard om even een kijkje te nemen.

*Aangezien deze bibliotheek niet werkt met een geavanceerd zoeksysteeem, noch een gedigitaliseerde catalogus bezit en de bibliothecaris van deze vestiging geen kaas heeft gegeten van ordenen kan het even duren voordat een van de beide exemplaren getraceerd is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home