Thursday, April 30, 2009

Met de boot van Huay Xai naar Pak Beng

Het moest een ware belevenis zijn, een boottocht over de Mekong. Een tocht naar Luang Prabang duurt twee dagen. Wij hadden tevoren al besloten niet twee dagen op een boot te willen zitten en daarom het tweede deel per fiets af te leggen. We waren erg blij dat we die beslissing gemaakt hadden aangezien de boot niet heel spectaculair was. We zaten negen uur lang op een heel klein houten bankje met heel veel andere toeristen om ons heen. Het was de bedoeling om met nog veel meer mensen de tocht te maken, maar een groep mensen weigerde om de boot op te gaan. Het was eenvoudigweg te vol.


De plaatjes die we onderweg te zien kregen waren mooi, zeker wanneer je normaal gesproken per bus of trein reist. De dorpjes aan de oevers zijn alleen bereikbaar per boot. Er lopen namelijk geen wegen in dit deel van Laos.

De mensen leven er eenvoudig van de visserij en wat landbouw. Af en toe meerde de boot aan in een dorpje om wat mensen af te zetten. Na een lange zit kwamen we nog net voor het donker aan in Pak Beng waar we de nacht doorgebracht hebben.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home