Sunday, May 17, 2009

Laatste dag Bangkok

Het is alweer de laatste dag in Bangkok. Morgenvroeg vertrekt ons vliegtuig terug naar huis. Vanavond tijdens het eten keken we terug op de afgelopen weken en vroegen ons af wat we zullen missen en wat niet. Het fietsen zullen we missen, de lange klimmen minder, de lange afdalingen zeker wel. De heerlijke Thaise curries zullen we nog vaak aan denken, de Lao fried rice kwam ons op een gegeven moment de neus uit, net als de geur van vissaus. Chiang Mai zullen we missen, maar niet het nieuwjaar dat daar gevierd werd. Ook Luang Prabang zullen we nog lang aan denken, maar niet de dagen dat we er ziek waren. Vientiane zullen we minder missen. Bangkok misschien een beetje. De lach van mensen zullen we missen, net als de overheerlijke kruidige geuren. De prachtige bergen zullen we missen, het fietsen door de steden niet. Gek genoeg zullen we ook het vroege opstaan missen, om zes uur op de fiets zitten. De koelte van de ochtend, de warmte van de zon, niet de benauwde hitte in de middag. De koelte na een regenbui, de regen zelf niet. Het bijzondere gesprek met een Duitse fotograaf in de nachttrein van Nong Khai naar Bangkok afgelopen week blijven we ons herinneren, net als het gesprek met de boekverkoper in Chiang Mai. Beide mannen leerden ons veel over de Thai en de verschillen met het westen. Maar ook de Lao man die samen met ons schuilde tijdens een regenbui en zo veel meer mensen die we onderweg zijn tegengekomen. Zoals die lieve vrouw in dat winkeltje dat ons van alles liet proeven en bananen meegaf. De watergooiende kinderen tijdens nieuwjaar zullen we minder missen, des te meer de kinderen die ons enthousiast begroetten, sabaidee riepen, zwaaiden, lachten en met ons meefietsten.
We hebben een geweldige vakantie gehad! Tijd om de tas te pakken en naar huis te gaan...


Het is goed shoppen in Bangkok


4 Comments:

At 1:35 PM , Anonymous Anonymous said...

Goeie reis jullie twee, en weltrusten voor nu.
Ik zal jullie een dezer dagen even bellen om jullie stemmen weer te horen.

Alvast, Welkom terug.

-x- Anne

 
At 1:48 PM , Anonymous Anonymous said...

Hallo Hanneke en Frederik,

Goede reis terug. Nogmaals de complimenten voor jullie verhalen. Hanneke heeft daar zeker het grootste aandeel in gehad. Inhoudelijk en qua stijl nauwelijks te verbeteren.
Tot gauw, Joke en Wim.

 
At 10:38 AM , Anonymous Anonymous said...

Hoi Hanneke en Frederik,

Ik heb de afgelopen weken jullie interessante verhalen gelezen. Deze vakantie moet voor jullie een heel bijzondere ervaring zijn geweest. Zoiets zal je bijblijven voor de rest van je leven. Mooie herinneringen.

We spreken weer 'ns af en dan horen we nog wel het een en ander (met foto's erbij), hè?

Tot ziens,
Lourens

 
At 4:04 PM , Anonymous Anonymous said...

hallo Hanneke
de foto's zijn mooie
Groetjes je Nichtje Leonie

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home